Noutati juridice

Al catelea citititor esti?

ITI PLACE? FII ALATURI DE NOI CU UN LIKE!

22 august 2011

Noua Clasificare a ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere)

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 561 din data de 8 august 2011 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1832/856/2011 privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere).

Actul normativ aproba o noua Clasificare a ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere), conform structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza.
Structura Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor – ISCO 08 a fost stabilita prin HG nr. 1352/2011.


Potrivit noului normativ, Clasificarea ocupatiilor din Romania  se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei.

In vederea asigurarii tranzitiei de la Clasificarea ocupatiilor din Romania (C.O.R.), aprobata prin Ordinul ministrului de stat, ministrul muncii si protectiei sociale, si al presedintelui Comisiei Nationale pentru Statistica nr. 138/1.949/1995, la noua Clasificare a ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere), cele doua clasificari vor fi utilizate in paralel pana la data de 31 decembrie 2011.

2 comentarii:

  1. buna ziua am o rugamite daca santeti draguta,sant angajat intr-o firma si mi sa spus sa fac o cerere pt scaderea inpozitului ca am un copil in intrtinere,sa vina un venit mai mare si nu stiu cum sa fac acea cerere,daca puteti sa ma ajutaticu un ex.Va multumes si tinetio asa ca este tare si informativ a ce se vorbeste pe aici(fane_fane50@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Cererea in general e una simpla si fara mari texte. Ar suna cam asa:

    "domnule director,
    Subsemnatul............, domiciliat in str. ....., nr. ....., etaj...., ap......, sector...., oras....., avand Ci seria ....., nr. ......, eliberat de....., la data de ......, avand CNP ............, angajat la SC ............, in functia de ............, arat ca am un copil minor in grija si intretinere, conform certificatului de nastere nr......., emis de ........, la data de......... si solicit scaderea impozitului aferent veniturilor mele, confom dispozitiilor legale aplicabile.

    Multumesc,

    Data Semnatura,

    RăspundețiȘtergere

AI O INTRABARE? ADRESEAZ-O AICI!
Reguli inainte sa ne scrii:
- Citeste cu atentie articolul
- Citeste Regulamentul Site-ului
- Nu folosi prescurtari sau abrevieri de genul mn, dak, adik, dc, etc
- Nu folosi litere mari si incearca sa adresezi o intrebare coerenta.
- Limiteaza-te la maxim 6 randuri, spatiul nu ne permite sa publicam povestile mai lungi si vor fi eliminate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...